VERDEOS Guest Images Have no Internet ACCESS and VERDEOS can't register with the Management Portal

            Product Line:  VERDE

            ISSUE:

            There's a temporary issue with VERDEOS networking.  By default, VDI/Guest Images will no have Internet access as well, your server can't register with the Management Portal. 

            A permanent fix is to replace the rc.vb-ovs-network file with the one attached to this Knowledge Base article..  It's location is:

            /usr/lib/verde/bin/

            A temporary fix is as follows:


            If you run the ifconfig command on the VERDE server, you will see something similar to the following.  The second IP (10.0.0.173) should not be there.

            NETWORK0  Link encap:Ethernet  HWaddr 00:26:B9:4F:9F:B5

                      inet addr:10.0.0.254  Bcast:10.0.0.255  Mask:255.255.255.0

                      UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

                      RX packets:174984 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

                      TX packets:63027 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

                      collisions:0 txqueuelen:0

                      RX bytes:48895084 (46.6 MiB)  TX bytes:58010478 (55.3 MiB)

             

            eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:26:B9:4F:9F:B5

                      inet addr:10.0.0.173  Bcast:10.0.0.255  Mask:255.255.255.0

                      UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

                      RX packets:175156 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

                      TX packets:78082 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

                      collisions:0 txqueuelen:1000

                      RX bytes:49602493 (47.3 MiB)  TX bytes:59349560 (56.6 MiB)

                      Interrupt:16

             

            lo        Link encap:Local Loopback

                      inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0

                      UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1

                      RX packets:134018 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

                      TX packets:134018 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

                      collisions:0 txqueuelen:0

                      RX bytes:17127264 (16.3 MiB)  TX bytes:17127264 (16.3 MiB)

             

            vbinat0   Link encap:Ethernet  HWaddr 66:03:93:6D:C3:43

                      inet addr:192.168.84.254  Bcast:192.168.84.255  Mask:255.255.255.0

                      UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

                      RX packets:42781 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

                      TX packets:41077 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

                      collisions:0 txqueuelen:0

                      RX bytes:38804302 (37.0 MiB)  TX bytes:3779663 (3.6 MiB)

            SOLUTION:

            Ensure all running sessions have stopped running (via the Management Console)
            • From the server.. not putty.. you need to be at the server
            • Log into the VERDE server and access the VERDE menu
            • If you log in as root, type the following to get to the menu  /usr/lib/verde/bin/verde-menu
            • Select Option 5 (Stop System Services and Networking)
            • You’ll be asked .. are you sure.. YES you’re sure
            • When the menu comes back, Select Option 4 (Start System Services and Networking)
            • Again, it’ll say are you sure… Yea.. you’re sure

             

            This should resolve the issue.  If you do an ifconfig.. You’ll see the following IP is no longer showing:  10.0.0.173 


            Attachments (1)
            Helpful?  
            Help us to make this article better
            0 0